zaterdag 11 juni 2016

Alles wat u moet weten als uw hond in huis plast.

Iedereen weet dat als je een pup in huis haalt deze nog zindelijk gemaakt moet worden en dat daar ongelukjes bij horen. Dat is natuurlijk helemaal geen probleem en hoort erbij.

Het wordt wel vervelend als de normaal zindelijke volwassen hond opeens toch weer in huis gaat plassen of poepen.  Vaak is het niet alleen vervelend voor u zelf maar zeker ook voor uw hond. Honden zijn doorgaans zindelijke dieren die hun behoeftes niet graag in hun eigen huis zullen doen.

Als uw hond toch opeens weer in huis plast is het belangrijk als eerste uw hond na te laten kijken door een dierenarts. Zeker bij honden die eerst wel zindelijk waren en nu niet meer kan het heel goed zijn dat er iets medisch speelt.
Op het moment dat u de afspraak heeft wilt u weten of het een bewuste actie is of per ongeluk. Als uw hond er duidelijk echt zichtbaar goed voor gaat zitten of als uw reu bewust zijn poot optilt voor een plas dan is het duidelijk een bewuste actie.
Verliest uw hond urine tijdens het lopen of in zijn/haar slaap dan doet uw hond het overduidelijk niet expres.

Hou een paar dagen in de gaten hoeveel uw hond drinkt. Plasongelukjes kunnen samen gaan met extra drinken, voor het uitsluiten van medische problemen is het belangrijk dat u uw dierenarts kunt vertellen of het drinkgedrag normaal is of niet en hoeveel ml uw hond ongeveer drinkt. 
Door het water van uw hond een paar dagen met een litermaat af te meten krijgt u een goede indruk hoeveel uw hond drinkt.  (uiteraard meet u het overgebleven water eerst weer even op voordat u het water ververst.)

Het mooiste is natuurlijk als u een simpele diagnose krijgt wat eenvoudig te verhelpen is waardoor uw hond weer normaal zindelijk is.
Helaas is dat niet voor alle honden het geval. Soms is uw hond blijvend incontinent, door ziekte, ouderdom of doordat u uw teef heeft laten helpen.

Als uw hond niet ziek is en bewust in huis plast kan het zijn dat uw hond ten tijde van het eerste plasje wel ergens last van had (stress of last van de blaas o.i.d.) maar dat dit vanzelf ook weer over is gegaan. Omdat de geur van het plasje vaak lang voor een hond ruikbaar blijft (zeker als u het met normale schoonmaakmiddelen heeft schoon gemaakt) triggert die geur hem/haar vaak daar nogmaals te plassen. 

Bij onzindelijkheid raden we u in alle gevallen van harte het schoonmaakmiddel Capturine Pets Bio Cleaning aan.  Dit is een natuurlijk schoonmaakmiddel op basis van bacteriĆ«n die de urine zelf echt afbreken waardoor het geheel goed schoon wordt en alle restgeurtjes ook echt verdwijnen. Hierdoor wordt uw hond niet meer verleid tot het opnieuw plassen op die plek. 
Er zijn vele producten die zeggen hetzelfde te werken maar wij kunnen u uit ervaring en door diverse persoonlijk uitgevoerde testen zeggen dat dit het enige middel is wat echt goed werkt.
U krijgt hier alles gegarandeerd mee schoon, tapijt, tegels, matten, alles wordt weer fris!

Als uw hond iets medisch heeft zal het met behandeling wel weer snel zindelijk zijn.
SnuggEase uitwasbare luier
Dan is alleen goed schoonmaken met een product zoals capturine voldoende om uw hond weer zindelijk te krijgen.

Als uw hond echt incontinent is of als uw hond om andere redenen onzindelijk is dan is het aan te raden uw hond een luier of plasband om te doen. Zo blijft uw hond en uw huis gewoon schoon en fris.  Wel zo prettig want zeker bij incontinentie vindt niet alleen u maar zeker ook uw hond het erg vervelend.  Zij vinden het zelf ook echt niet leuk als er een plas in hun mand beland. 

Voor teefjes is er alleen een luier in een uitwasbare of wegwerp variant te krijgen.
Plasband voor uw reu

Voor reuen kunt u ook kiezen voor een plasband. Deze band gaat puur over de taille en vangt eventuele plassen op. Hierdoor heeft uw reu geen succes meer met het markeren.

Bij onzindelijkheid, zeker als uw reu gaat markeren, is het absoluut van belang dat u goed gaat kijken naar het waarom. Er zijn diverse mogelijke oorzaken die elk zo hun eigen aanpak nodig hebben. Als u twijfelt over het waarom is een goede gedragstherapeut zeker aan te raden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten