zaterdag 6 augustus 2016

Zo blijft je hond tot hoge leeftijd fit en gezond!

Je hond is een zeer geliefd gezinslid en je wilt hem of haar natuurlijk nooit kwijt. Helaas hebben honden niet het eeuwige leven maar we kunnen hun leven wel zo lang mogelijk, zo goed mogelijk laten zijn en hun helpen om ook op hoge leeftijd toch een goed, leuk en gezond leven te hebben.

Samengevat blijft je hond tot hoge leeftijd gezond en fit door:
* Goede beweging
* Gezond gewicht
* Goede voeding
* Gebruik van goede voedingssupplementen

Een goede gezondheid begint natuurlijk met voldoende beweging. De gemiddelde hond is gebouwd om flinke afstanden af te leggen, daar is de stofwisseling en het hele maag-darm stelsel ook op voorbereid.  Binnen de mogelijkheden van je hond is het daarom zeker een aanrader om minstens 1x per dag echt een flinke wandeling te maken. 
Als je hond dat nu niet kan qua conditie is het een goed idee om die conditie wat te verbeteren, begin met een wandeling die je hond goed aan kan en maak die wandeling elke week iets langer. Zo wen je er samen aan.

Maar met alleen goede beweging ben je er natuurlijk nog niet. Goede voeding hoort er zeker ook bij en voedingssupplementen kunnen op een gegeven moment ook zeer zeker een goede hulp zijn.

Zolang je hond fit en gezond is en je de ouderdom nog niet aan hem/haar kunt merken raden wij aan om goede voeding voor volwassen honden te geven. 
Op het moment dat je hond een senior leeftijd heeft bereikt (voor de gemiddelde hond zo rond de 8 jaar) aan met een Renske Golddust 4, Oud en Herstel.  Dit voedingssupplement ondersteund het ouder wordende lichaam om alle processen goed te laten verlopen en het lichaam, de gewrichten en bespiering in goede conditie te houden.

Als uw hond merkbaar ouder wordt is een senior voeding aan te raden.
Op het moment dat uw hond wat trager wordt, moeilijker opstaat, wat stijf of stram wordt kan glucosamine heel erg helpen. Geeft u rauw dan zijn er doorgaans geen senior varianten en is het zeker aan te raden zelf iets voor de gewrichten met glucosamine toe te voegen aan het eten.
Je kan dan kiezen voor bijv. Puur Glucosamine of Carnis Gewrichten speicaal complex.

Glucosamine is een natuurlijk product wat van belang is voor o.a. het kraakbeen van de gewrichten. Het zorgt voor een gezonder gewricht met voldoende gewrichtsvloeistoffen en gezond kraakbeen waardoor slijtage minder snel optreed.  Het zorgt voor een zo gezond mogelijk en zo soepel mogelijk gewricht waardoor de slijtage zo veel mogelijk geremd wordt.

 Voor grote honden is het op oudere leeftijd zeker aan te raden om al preventief met een glucosamine product te beginnen omdat zij relatief meer kans op slijtage hebben.

En last but not least, zorg voor een gezond gewicht!
Veel honden zijn veel te zwaar en dat is echt een onderschat probleem. De ouder wordende gewrichten moeten al dat extra gewicht wel dragen en slijten daardoor sneller. De kans op blessures is groter, kans op welvaart ziektes neemt toe...
Zeker een oudere hond heeft veel baat bij een goed slank gewicht.

Bal je hand eens tot een vuist en voel hoe je hand vlak onder de knokkels aanvoelt.
Je voelt de vingerbotjes daar goed, er zit slechts een heel dun laagje overheen.  Zo hoort je de ribben van je hond ook te kunnen voelen. Alleen als je hond echt een heel dikke vacht heeft hou je hier wat rekening mee, maar probeer met je vingers op de huid te komen zodat je een eerlijk beeld voelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten