zaterdag 30 juli 2016

Hebben voedingsupplementen nut?

Elk merk heeft tegenwoordig zo zijn eigen voedingssupplementen en het worden er steeds meer en meer... maar waarom zou je eigenlijk voedingssupplementen aan je dier geven? Het normale voer is toch al compleet?

Alle betere merken hondenvoer horen uiteraard gewoon compleet en uitgebalanceerd te zijn, daar zit normaal gesproken alles in wat de gemiddelde, gezonde hond nodig heeft. 
En dat is nou precies het probleem. Niet elke hond hoort tot de gemiddelde gezonde hond.

Heeft u een normale huishond, gewoon gezond en worden er geen speciale prestaties van hem of haar verwacht?  Dan is gewoon goed hondenvoer voor uw hond zeer waarschijnlijk helemaal prima en heeft uw hond daar niets extra's bij nodig.

Het wordt anders als uw hond oud of ziek is of als u met uw hond werkt of sport.
Vaak heeft een hond dan behoefte aan extra ondersteuning. Zo heb je voedingssupplementen voor honden met stijve gewrichten zoals bij oudere honden, dieren met hormonale problemen zoals schijnzwangerschap maar ook supplementen die juist de bespiering ondersteunen. Hier hebben de sportieve honden die sportprestaties neer moeten zetten veel baat bij omdat het de spieren gezond houdt en blessures helpt voorkomen/genezen.

Tegenwoordig heb je voor alles wel een middeltje en dat kan heel handig zijn.
Zeker als uw hond een rauw vlees maaltijd krijgt kunnen supplementen heel nuttig zijn omdat een prooidier nou eenmaal geen rekening houdt met de leeftijd of conditie van je hond.  Het is een fabeltje dat alle honden altijd genoeg hebben aan een goed rauw vlees menu, net zo min elke hond het altijd goed zou doen op een goed merk brokken. 

In het wild hebben dieren geen keus, een prooidier is nou eenmaal zoals het is. Als een wild dier zoals vroeger de wolf behoefte aan extra's had zocht het daar de kruiden/planten/bessen e.d. wel voor op.
Onze tamme honden kunnen dat vaak niet, daarom moeten wij ze, indien nodig, de extra's geven die hun lichaam vraagt. 

Binnen het assortiment van Pets Passion groeit daarom de groep voedingssupplementen, met name van de merken Renske en Puur omdat dit goede, natuurlijke supplementen zijn die ook echt werken.


http://www.petspassion.nl/72-glucosamine-puur-voedingssuplementenhttp://www.petspassion.nl/72-glucosamine-puur-voedingssuplementen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten